کسب و کار
مدل کسب و کار:
مدل کسب و کار، منطق یک شرکت در چگونگی خلق، ارائه و کسب ارزش را توصیف می کند. مدل کسب و کار، همانند طرحی کلی برای استراتژی عمل می کند تا استراتژی از طریق ساختارها، فرآیندها و سیستم های سازمانی پیاده شود.
محتویات آمده در مدل کسب و کار:
منطق خلق ارزش، انتقال ارزش و کسب ارزش به وسیله یک کسب و کار را مشخص و بیان می کند.
مدل کسب و کار را می توان به بهترین شکل ممکن از طریق ۹ جزء سازنده آن تشریح نمود. این اجزا، منطق چگونگی موفقیت شرکت را نشان می دهند.
چند مفهوم مشابه اما متفاوت:
در صورت تمایل به حضور در دوره کسب و کار، فرم ذیل را تکمیل نمایید.
در زمان شروع اولین دوره با شما تماس خواهیم گرفت.
مشتریان، قلب هر مدل کسب و کاری را تشکیل می دهند. بدون مشتریان سودآور، هیچ شرکتی نمی تواند در بلند مدت دوام آورد. مدل کسب و کار، ممکن است یک یا چند بخش بزرگ یا کوچک از مشتریان را تعریف نماید.
شرکت باید هوشیارانه تصمیم بگیرد که خواهان ارائه خدمت به چه بخش هایی و یا چشم پوشی از چه بخش هایی است. پس از انتخاب مشتریان هدف، می توان مدل کسب و کار را بر پایه درکی قوی از نیازهای خاص مشتری، به دقت طراحی نمود.
گروه های مشتری در صورتی به بخش های مختلف قابل تفکیک اند که:
شاخص های مختلف بخش بندی نمودن بخش های مشتریان:
نکته: تقسیم بندی های دیگری برای بخش های مشتریان وجود دارد که ۴ بخش بالا تنها مهم ترین آن ها است.
انواع مختلف بازار هدف:
مفهوم ارزش چیست؟
ارزش پیشنهادی، دلیل ترجیح یک شرکت نسبت به سایر شرکت ها توسط مشتریان است. هر ارزش پیشنهادی متشکل از بسته ای منتخب از کالاها و خدمات است که نیازهای یک بخش خاص از مشتریان را برآورده می نماید. ارزش پیشنهادی ترکیبی متمایز از عناصری است که نیازهای بخشی از مشتریان را برآورده کرده و از این طریق، خلق ارزش می کند.
نکته: ارزش ها ممکن است کمّی (نظیر قیمت یا سرعت خدمت رسانی) و یا کیفی (نظیر طراحی و تجربه مشتری) باشند.
ابعادی برای ارزش پیشنهادی:
کانال ها وظایف متعددی را انجام می دهند:
نکته: شرکت باید نوع رابطه ای را که می خواهد با هر بخش از مشتریان ایجاد کند، برای خود شفاف نماید. گستره این روابط می تواند از ارتباطات حضوری تا خدمات پشتیبانی خودکار را در برگیرد.
انگیزه های زیر می توانند پیشران های ارتباط با مشتری باشند:
نکته: بخش ارتباط با مشتری مدل کسب و کار، تاثیر عمیقی بر تجربه کلی مشتری می گذارد.
انواع ارتباط با مشتری:
نکته: اگر مشترین قلب مدل کسب و کار باشند، جریان های درآمدی شریان های آن را تشکیل می دهند. شرکت باید از خود بپرسد که هر بخش مشتری واقعا برای چه ارزشی تمایل به پرداخت پول دارد؟ در صورتی که شرکت به این سوال پاسخ درستی دهد، قادر به ایجاد یک یا چند جریان درآمدی برای هر بخش مشتری خواهد بود.
مدل کسب و کار می تواند شامل دو نوع مختلف از جریان های درآمدی باشد:
راه های ایجاد جریان درآمدی: